Naschoolse Opvang

Buitenschoolse opvang

Vrije School Utrecht biedt voor haar leerlingen buitenschoolse opvang aan. Wij hebben voor het verzorgen van de naschoolse opvang afspraken met een tweetal organisaties.

Ludens
Ludens verzorgt de naschoolse opvang ook tijdens schoolvakanties en op schoolvrije dagen. Bij de Vrije School Utrecht hoort BSO Salto voor kinderen van 4-12 jaar, deze locatie ligt op loopafstand van de school.

Vakantieopvang: Ludens biedt ook opvang tijdens schoolvakanties. Ook ouders zonder BSO-contract kunnen hiervan gebruik maken. Reserveer tijdig, dan ben je verzekerd van opvang.

Aanmelden
Met het inschrijfformulier op www.ludens.nl kunt u uw kind aanmelden. Hebt u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Informatie & Plaatsing, ip@ludens.nl of 030 – 256 70 70.

De Geheime Tuin
Kinderopvang De Geheime Tuin, BSO Utrecht en Leidsche Rijn, biedt buitenschoolse opvang aan kinderen van 4 tot 13 jaar. Wij zijn gehuisvest op de locatie Maliebaan, waar wij ook kinderen van de locatie Hieronymusplantsoen opvangen, en op de locatie Leidsche Rijn. 

BSO De Geheime Tuin is een buitenschoolse opvang op Antroposofische grondslag, waarin gezelligheid, warmte, vertrouwde en liefdevolle mensen én heerlijk spelen centraal staat.

Ritme, ruimte en structuur vinden we belangrijk. Het ritmisch verloop van de dag, week en jaar sluit zoveel mogelijk aan bij school. Wij werken met drie leeftijdsgroepen zodat het activiteitenaanbod aansluit bij de belevingswereld van de kinderen. Elke maand hebben we een nieuw activiteitenprogramma en gaan we bijvoorbeeld bakken, koken, knutselen of vilten. We gaan elke dag naar buiten want we vinden het belangrijk dat kinderen de natuur ervaren. 

Filosofie
Wij laten ons inspireren door het antroposofisch mens- en wereldbeeld van de Oostenrijkse filosoof Rudolf Steiner (1862- 1925). Hij benadrukt het belang van de ontwikkeling van de eigen individualiteit in de kindertijd binnen een sociale context. Deze eigenheid vormt als het ware de basis van de hele menselijke biografie. Zo zijn kind-zijn en mens-worden onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wij bieden activiteiten aan die ze zowel op een cognitieve  als op een creativiteit en sociale manier de kinderen uitdagen.

Informatie en inschrijven 
Wil je informatie of je kind(eren) inschrijven? Ga dan naar onze website via: 
www.kinderopvang-degeheimetuin.nl/contact/inschrijven-kinderopvang/

Voorschoolse opvang wordt niet aangeboden door Ludens en De Geheime Tuin.

 

 

 

Vrije School Utrecht

Hieronymusplantsoen 3
3512 KV Utrecht
T 030 - 231 92 09
E info@vrijeschoolutrecht.nl

Route & contact

Klik op de kaart voor de route naar de drie locaties