Aanmelding en plaatsing

Wat leuk dat je interesse hebt voor onze scholen!

Voordat je je kind aanmeldt ben je van harte welkom op één van onze informatiebijeenkomsten op onze scholen. Daar krijg je informatie over de achtergronden van ons vrijeschoolonderwijs. We hopen je een goed beeld te geven zodat je welbewust voor één van onze scholen kunt kiezen.

Het aanmelden op onze scholen kan in het kwartaal dat je kind 3 jaar wordt. Dit aanmelden verloopt in Utrecht via: https://naardebasisschool.utrecht.nl Vrijwel alle basisscholen in de gemeente Utrecht hebben afspraken gemaakt over deze manier van aanmelden. Je kunt voor je kind elke school in Utrecht kiezen. De plaatsen worden ieder kwartaal tegelijk verdeeld voor alle kinderen die geboren zijn in datzelfde kwartaal. Het moment van aanmelden binnen het kwartaal maakt dus niet uit. Na afloop van het kwartaal hoor je via het stedelijk aanmeldproces of onze school plaats voor je kind heeft.

Als meer kinderen zich aanmelden dan er plaatsen zijn op onze scholen, dan plaatsen we eerst de kinderen die voorrang hebben. Dat zijn bijvoorbeeld kinderen waarvan al een oudere broer of zus naar onze school gaat. De regels over voorrang vind je op bovengenoemde website. Omdat onze scholen een regionale functie hebben, hebben kinderen uit Utrecht en omliggende gemeenten evenveel voorrang op plaatsing.

Zo hebben alle kinderen in Utrecht evenveel kans om op een school naar keuze te komen. Je weet snel op welke school er plaats is. Scholen weten op tijd welk kind er bij hen naar school komt. Alle kinderen maken, in een gelijke situatie, evenveel kans om op de school van hun keuze te komen.

Kinderen die naar kinderdagverblijf ’t Elfenbankje gaan, krijgen voorrang op de Vrije School Hieronymusplantsoen. 

Is het kwartaal waarin jouw kind 3 jaar is geworden voorbij? Heb je je kind nog niet aangemeld en is jouw kind nog geen 4 jaar? Dan kun je je kind aanmelden op de scholen die nog plek beschikbaar hebben. Of wij nog ruimte hebben om jouw kind te plaatsen, kun je zien in de lijst van basisscholen met beschikbare plekken basisscholen-met-beschikbare-plekken of neem contact op met administratie@vrijeschoolutrecht.nl .

 

Informatiebijeenkomsten

Iedereen is welkom op onze scholen. Eén keer per maand is het mogelijk een informatieochtend of – middag op een of meer van onze scholen te bezoeken. Voor data klik hier. De informatiebijeenkomsten zijn bedoeld voor ouders en omdat het met meerdere ouders tegelijk is, verzoeken we je je kind(eren) niet mee te nemen. Onderdeel van de bijeenkomsten is een rondleiding langs de klassen waarbij je ook vragen aan de kinderen kunt stellen.

 

Aannameprocedure leerlingen van 5 jaar en ouder (zij-instromers)

Ouders die een kind willen aanmelden dat al naar school gaat (kleuter of leerling voor klas 1 t/m 6), hebben na het bezoeken van een informatiebijeenkomst eerst een kennismakingsgesprek met de intern begeleider. Hiervoor kan contact opgenomen worden met administratie@vrijeschoolutrecht.nl.

 

 

Vrije School Utrecht

Hieronymusplantsoen 3
3512 KV Utrecht
T 030 - 231 92 09
E info@vrijeschoolutrecht.nl

Route & contact

Klik op de kaart voor de route naar de drie locaties